Mozilla gaat automatisch ongewenste Firefox add-ons blokkeren

Mozilla gaat automatisch ongewenste Firefox add-ons blokkeren
Mozilla's Firefox gaat binnenkort starten met het blokkeren van browser add-ons die geinstalleerd worden door andere programma's totdat gebruikers expliciet toestemming geven.

De feature zal debuteren in de Firefox Aurora beta. De functie wordt iedere keer geactiveerd bij het opstarten van de browser. Op het moment dat het een nieuwe add-on detecteerd die is geïnstalleerd door een ander programma, zal de add-on worden uitgeschakeld en de gebruiker worden gewaarschuwd d.m.v. een dialoogvenster. De add-on wordt alleen gedeblokkeerd indien de gebruiker daar toestemming voor geeft..




Mozilla is tot deze stap gekomen omdat applicaties van derden regelmatig gebundelde add-ons in Firefox installeren. Sommige applicaties vragen daar vooraf netjes toestamming voor aan de gebruiker, andere doen dat weer zonder de moeite te nemen om na te gaan of het wel gewenst is.
De nieuwe Firefox versie presenteren gebruikers bij de eerste start, eenmalig een dialoogvenster met de vraag om de eerder geïnstalleerde add-ons al dan niet goed te keuren. Alle, door programma's van derden geïnstalleerde add-ons, worden dus standaard uitgeschakeld, tenzij goedgekeurd door de gebruiker.

In het verleden heeft Mozilla diverse add-ons die de prestaties, stabiliteit en veiligheid van Firefox geen goed deden, afzonderlijk geblokkeerd.


Geschreven door Marco Korthout @ 14 aug. 2011 3:59
Tags
mozilla Aurora Firefox

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud