Chris Hensen een rechter met meerdere petten?

Chris Hensen een rechter met meerdere petten?
Veel discussies gisteren over Chris Hensen, rechter bij de Haagse rechtbank, discussies die nog wel even zullen doorgaan. Op sommige websites wordt de rechter bestempeld als corrupt en op andere sites en fora is men weer wat milder. En je die artikelen en discussies een beetje volgt, kan je in ieder geval niet ontkennen dat het niet allemaal zuivere koffie is.

Er zijn in Nederland niet zo bar veel rechters die zich verdiept hebben in het huidige internet, in het distribueren van bestanden, intellectueel eigendomsrecht en over hoe dat internet het dagelijkse leven heeft veranderd en nog verder zal veranderen. Veel rechters zijn al op leeftijd en net als veel andere ouden van dagen zijn zij een beetje digibeet.




Een handje vol heeft zich er wel in gespecialiseerd. Zoals rechter Chris Hensen, die goed geld verdiende aan het geven van anti-piraterij-cursussen. Hij deed dit samen met prof. Visser, die een paar jaar terug namens Reinout Oerlemans het einde van FTD eiste. Hensen en Visser waren dus partners op moment dat de een moest oordelen over een zaak die door de ander was aangespannen.
Onafhankelijk? Had FTD nooit kunnen winnen toch.

In het verleden heeft BREIN wel zaken aangedragen in andere rechtbanken, echter werd daar vaak verloren. Ondanks dat de rechters daar wellicht meer digibeet zijn, werd er onafhankelijker en met nuchter verstand naar zaken gekeken. Tot BREIN in Den Haag terecht kwam en daar de anti-piraterijrechter Hensen aan hun kant zag en daar natuurlijk nooit meer weg zijn gegaan.

Voor showprocessen moet je in Den Haag zijn.
Goed voor BREIN, slecht, heel slecht voor het vrije internet.

Rick Falkvinge, frontman van de PiratenPartij in Zweden, heeft de discussie weer aangewakkerd, nadat de rechter de Piratenpartij in Nederland heeft verboden proxylinks naar de Pirate Bay te publiceren.

Als me maar hard genoeg roepen met z'n allen dat deze gang van zaken niet kan in Nederland,
misschien, heel misschien krijgt het dan nog een staartje.

Hier vind je een interessante discussie, hier een artikel, nog een artikel en nog een.



Geschreven door Marco Korthout @ 13 mei 2012 1:23
Tags
Piratenpartij Pirate Bay

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud