Next-gen consoles hebben veel meer RAM nodig

Next-gen consoles hebben veel meer RAM nodig
Square Enix, een Japanse ontwikkelaar van computerspellen, kwam met de boodschap naar buiten, dat wanneer Sony of Microsoft hoge kwaliteitsspellen wensen voor hun platforms, zij de volgende-generatie consoles moeten voorzien van veel en veel meer RAM (geheugen). Ontwikkelaars zijn dan in staat veel mooiere games te ontwikkelen.

Creative director en senior manager van Square Enix, Takeshi Nozue zegt dat het beschikbare geheugen de grootste uitdaging is voor de PS3 en Xbox 360 en hij hoopt dat de console-makers op dit gebied aanzienlijke verbeteringen gaan toepassen.




Het bedrijf gaf een indrukwekkende demonstratie op E3 dit jaar, waaronder een demo met Agni's Philosophy voor de Luminous Engine. De demo draaide op een dure high-end PC met een GTX 680 videokaart.

Enix denkt dat de PS4 en Xbox 8 zoveel RAM als maar enigszins mogelijk is nodig hebben, willen zij dezelfde experience kunnen bieden die op PC's wel mogelijk zijn. Bij PC's gaat de ontwikkeling en verbetering van de hardware veel sneller.

Microsoft en Sony hebben tot op dit moment niet aangegeven te werken aan nieuwe consoles.



Geschreven door Marco Korthout @ 8 jul. 2012 18:58
Tags
PS4 Xbox 8 Console Square Enix

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud