WikiLeaks weer online na grote DDoS aanval

WikiLeaks weer online na grote DDoS aanval
WikiLeaks.org is weer toegankelijk na een week offline te zijn geweest ten gevolge van een grote DDoS aanval.
Dankzij de hulp van het Web beveiligingsbedrijf CloudFare, die reageerde op de oproep van WikiLeak voor hulp op twitter, is de site terug.

Een groep die zichzelf 'Anti Leaks' noemt heeft de verantwoordelijk voor de aanval op WikiLeak's website en een paar mirrorsites opgeëist.




De hachersgroeping Anonymous kiest de kant van WikiLeak, o.a. door het openen van mirrorsites en het beschikbaar maken via Tor, het anonieme netwerk.

Anonymous:
We zijn getuige van cyber wars, met de meeste Wikileaks sites aanhoudend onder vuur liggend van DDoS aanvallen. Aan de ene kant staan Wikileaks zelf en haar hactivist (sic) aanhangers, zoals Anonymous. Aan de andere kant staan de supporters van de Amerikaanse regering.


Anti Leaks vindt de geruchten dat een door een regering ondersteunde groep is wel grappig:
De speculaties dat wij niet achter de aanvallen zoudenzitten en/of dat wij CIA/NSA/FBI of zelfs wikileaks zijn vinden wij bijzonder komisch.


Een van de redenen van de DDoS aanvallen op WikiLeaks zou de publicaties van de "Global Files" kunnen zijn. De files zijn documenten van inlichtingenbedrijf Stratfor, dat over een geheim surveillancesysteem gaat in de VS met de naam TrapWire. De aanvallen op WikiLeaks begonnen direct nadat de groep de nieuwste Global Intelligence Files (GIF) publiceerde, die gaan over de implementatie van TrapWire in publieke ruimtes in de VS.



Het zou mij in ieder geval niet verbazen dat er een overheidsgroepering als de CIA of wellicht Stratfor achter de aanvallen zit,
of kijk ik nu toch echt teveel spannende films ;-)

Geschreven door Marco Korthout @ 14 aug. 2012 15:46
Tags
Anonymous Wikileaks Stratfor DDoS Global Files

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud