Na commotie, advertenties in uTorrent toch optioneel.

Na commotie, advertenties in uTorrent toch optioneel.
BitTorrent Inc, de baas van uTorrent, komt terug op haar beslissing van de (verplichte) advertenties in de populaire file-sharing client. Hoewel de aankomende uTorrent release nog steeds zal beschikken over "sponsored torrents", krijgen de gebruikers er wel een optie bij om de reclame uit te schakelen.

In een verklaring geeft het bedrijf wel aan te blijven experimenteren met modellen die geld in het laatje brengen om de ontwikkeling en innovatie van de software te ondersteunen.




De ads komen in een vorm van gesponsorde torrents, waardoor ongeveer 125 miljoen gebruikers bereikbaar worden voor adverteerders.

Met de mededeling van afgelopen week dat uTorrent in de toekomst met ads zou komen, vroeg het bedrijf ook aan de gebruikers hoe zij hier tegenover stonden. Het overgrote merendeel was negatief. Wat er dus toe geleid heeft dat bij de eerste ad-ondersteunde versie de gebruikers de advertenties kunnen uitschakelen.

BitTorrent CEO Eric Klinker
het was nooit onze bedoeling veel geld te verdienen met de advertenties. De extra inkomsten worden gebruikt om de huidige en toekomstige file-sharing technologie te verbeteren.


Bron

Geschreven door Marco Korthout @ 16 aug. 2012 17:38
Tags
uTorrent BitTorrent Advertentie

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud