Apple werkt aan een Pandora-killer

Apple werkt aan een Pandora-killer
Volgens de Wall Street Journal is Apple met de voorbereidingen begonnen voor het lanceren van een streaming radio service, soortgelijk aan die van de marktleider Pandora.
Apple zou in gesprek zijn met de diverse muzieklabels over gebruiksovereenkomsten voor een dergelijke service.

Zoals we gewend zijn van nieuwe Apple producten, werkt deze service op alle Mac's en iOS apparaten en hoogstwaarschijnlijk ook op Windows desktops. Alleen Microsoft en Android worden volgens het rapport niet meegenomen op de mobiele markt.




Op de aandelenmarkt zakte Pandora met 17 procent na aanleiding van de berichtgeving.

Mooie gelegenheid voor Apple om het bedrijf over te nemen.

Pandora is een webradio-dienst die zich aanpast aan de smaak van de luisteraar, opgezet door het Music Genome Project. Aan de hand van de naam van een artiest, band of lied, gaat het systeem op zoek naar muziek die daar op lijkt. De gebruiker kan altijd feedback geven, door bij elk nummer via een knop die muziek goed- of af te keuren. Op die manier kun je in theorie je ideale radiostation creëren. Het luisteren is gratis. Door door te klikken naar website als Amazon.com kun je muziek daadwerkelijk aanschaffen.
De site kende tot mei 2007 zowel veel Europese als Amerikaanse luisteraars. Door licentiebeperkingen werd de dienst sinds mei 2007 uitsluitend nog beschikbaar voor mensen binnen de Verenigde Staten. In andere landen werd het niet langer mogelijk om Pandora te beluisteren. Op basis van het IP-adres van de bezoeker werd de toegang tot de dienst geweigerd.

Pandora heeft wel een paar sterke partners, 18 autofabrikanten, w.o. BMW, General Motors Co's Cadillac, Ford, Honda en Toyota. Deze autofabrikanten bieden features aan die gebruikmaken van Pandora.

Geschreven door Marco Korthout @ 8 sep. 2012 18:19
Tags
Apple Pandora Muziek

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud