Google introduceert de Chromecast

Google introduceert de Chromecast
Na het mislukte Google TV en Nexus Q gaat Google het opnieuw proberen met de Chromecast. Een kleine HDMI-stick die in de HDMI-ingang van een televisie gestoken kan worden om webcontent te bekijken op je TV. De Chromecast draait op een vereenvoudigde versie van het Chrome OS en maakt via wifi verbinding met een thuisnetwerk. Het wordt van stroom voorzien via de HDMI-poort of wanneer de televisie dat niet ondersteunt, via USB.

Ideaal voor diegene die niet beschikken over Smart TV's, set-top boxes of video game consoles.




Het apparaat is in de VS te koop voor $35 en alle nieuwe aankopen krijgen er een gratis 3 maanden abonnement van Netflix bij, zodat je direct speelfilms en tv-series kunt bekijken.
Andere landen zullen snel volgen.

Chromecast is cross-platform en werkt met Android en iOS smartphones en tablets, Chromebooks en de Chrome browser voor Mac en Windows. Het volume kun je besturen met de volumeknoppen van je de Android-telefoon of iPhone. Ieder programma dat de Googlecast SDK gebruikt, kan content verzenden.
Google noemde speciaal Netflix en YouTube en ook dat Pandora niet lang meer op zich laat wachten.

Door op de speciale Chromecast-knop te drukken kun je content naar de Chromecast sturen en deze op de TV bekijken. De content wordt nog niet echt gestreamd, maar wordt gewoon via de Google-servers binnengehaald. Voordeel hiervan is wel dat je tijdens het afspelen van een video, je normale bezigheden, als e-mail checken of WhatsAppen, op je phone of tablet kunt blijven uitvoeren.



Kun je het afspelen in je Chrome webbrowser, dan kun je de video of audio, met uitzondering van Silverlight en Quicktime, ook afspelen op je TV. Chrome desktop browser. Je kunt Netflix, Pandora, HBO GO, Hulu, Rdio en anderen gewoon afspelen zonder speciale apps.

Het schijnt dat je wel over een hele goede wifi-verbinding moet beschikken om plezier aan je Chromecast te kunnen beleven.

Geschreven door Marco Korthout @ 25 jul. 2013 11:11
Tags
Google Chromecast Google Chromecast

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud