The Pirate Bay komt met eigen PirateBrowser

The Pirate Bay komt met eigen PirateBrowser
The Pirate Bay viert dit jaar haar 10 jarig bestaan en komt met een eigen browser, de PirateBrowser. Met deze browser kunnen ook de inwoners van de Europese landen die The Pirate Bay door de blokkade niet normaal kunnen bezoeken, zonder problemen de grootste BitTorrent site bezoeken.

De PirateBrowser is gebaseerd op de portable Firefox v23 en maakt via de Tor client (Vidalia) en een paar vooraf geconfigureerde proxy-instellingen verbinding met het internet. Volgens The Pirate Bay is het hoofddoel van de browser de blokkades te omzeilen en niet specifiek om anoniem te internetten.




Inwoners van landen als Iran, Noord-Korea, Het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Finland, Denemarken, Italië en Ierland kunnen hiermee zonder ingewikkelde configuraties, probleemloos de sites van de The Pirate Bay bezoeken.

PirateBrowser werkt als iedere andere webbrowser en beschikt over diverse bladwijzers van geblokkeerde websites als EZTV, KickassTorrents, Bitsnoop en H33T. Verde een paar alternatieve .onion adressen voor de TPB en EZTV als een back-up voor deze sites.

De download is een zelf-uitpakkend 7-zip bestand. Na uitpakken naar een map van keus hoef je alleen het bestand 'Start PirateBrowser.exe' te starten, waarna de Tor client (Vidalia) en FireFox automatisch worden opgestart.
De startpagina is een Pirate Bay pagina, zodat je direct aan de slag kunt.

The Pirate Bay vertelde TorrentFreak dat de PirateBrowser nog maar de eerste stap is en dat er nog meer mooi's aan zit te komen, zoals een speciale BitTorrent browser. Momenteel is de browser alleen beschikbaar voor Windows, aan de Mac en Linux versies wordt nog gewerkt.

PirateBrowser v0.6b kun je hier downloaden.





Geschreven door Marco Korthout @ 10 aug. 2013 19:32
Tags
The Pirate Bay BitTorrent PirateBrowser

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud