De PLAiR 2 is een serieuze concurrent van de Chromecast

De PLAiR 2 is een serieuze concurrent van de Chromecast
Video-streaming startup PLAiR kwam vorig jaar op de markt met een HDMI-dongle om video's te streamen naar tv-toestellen. Helaas voor het beginnende bedrijfje deed het grote Google hetzelfde. Opnieuw naar de tekenkamer om terug te komen met de PLAiR 2, die het leven van Google's Chromecast zeker een beetje moeilijker zal maken.

De PLAiR was een als een dolfijn vormgegeven streaming videodongle die je in je TV kon steken om video's te streamen. Met een prijs van $99 was het ontworpen om te concurreren met streaming boxes als de Apple TV, met de mogelijkheid om content te vinden op je laptop, smartphone of tablet en deze naar je tv-scherm te sturen.




Maar toen kwam de Chromecast, die ongeveer hetzelfde doet en verkocht wordt door Google voor $39. Grote bedrijven als Hulu, Netflix en Pandora en straks naar verwachting ook HBO Go, bouwde ondersteuning in hun apps voor Chromecast. En de Chromecast was snel het best verkochte artikel in haar categorie.

De nieuwe PLAiR 2, kost 49 USD, iets meer dan de Chromacast en beschikt over een 1GHz ARM Processor, 1GB DDR3 RAM, 802.11n wifi en een ingebouwde GPU/VPU voor volledige 1080p streaming.



Verder ondersteunt het apparaat Amazon Appstore apps, Android TV en de apps draaien op het apparaat zelf, anders dan de Chromecast waarvoor speciale code moet worden geschreven voor de services om naar de TV gestuurd (gecast) te kunnen worden. Ondersteunde apps zijn Netflix, Vudu, Hulu Plus, Pandora, Spotify, Xfinity en vele andere, w.o. games als Angry Birds. De apps kunnen worden bestuurd via een mobiel apparaat, die dan fungeert als een afstandsbediening.

De PLAiR 2 is via een pre-order te bestellen via Amazon.com, Newegg.com of PLAiR.com,
en zal bezorgd worden vanaf 8 november.

En helaas, net als met de Chromecast, is de PLAiR 2 alleen vanuit de VS te bestellen

Geschreven door Marco Korthout @ 3 nov. 2013 1:27
Tags
Streaming Chromecast PLAiR 2

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud