Agomo, de nieuwe cloud-gebaseerde PC optimalisatietool

Agomo, de nieuwe cloud-gebaseerde PC optimalisatietool
Piriform, de makers van CCleaner, Defraggler, Recuva en Speccy (allemaal handige tools om je computer in topconditie te houden) komen binnenkort met Agomo. Momenteel verkeert deze nieuwe cloud-gebaseerde optimalisatietool nog in een betafase. Vorige week kreeg ik de uitnodiging om een account aan te maken.

Moet er eerlijk bij vertellen dat ik geen gebruik maak van tools als CCleaner, tenminste niet op mijn eigen laptop, wel op de laptops van vrienden en bekenden die langskomen met problemen. Maar Agomo is meer dan alleen CCleaner.




Agomo is een krachtige tool waarmee je op afstand (remotely) computers kunt opschonen, monitoren en onderhouden vanuit een browser.

Loop je tegen problemen aan, hoef je niet diverse diagnosetools op te starten om de problemen op te lossen, dat kan (bijna) allemaal met Agomo, via de cloud.

✔ Van afstand fouten met je computer oplossen
✔ Programma's installeren en de-installeren
✔ Draaiende processen in de gaten houden
✔ Netwerk, RAM en CPU gebruik in de gaten houden
✔ Van afstand Windows Update uitvoeren
✔ Van afstand je computer opschonen
✔ Waarschuwingen via e-mail krijgen over de gebeurtenissen

Om alvast met de betaversie te kunnen werken moet je een Beta-uitnodiging aanvragen via Agomo.com.

Ga even een rondje maken.

Na aanmaken van een account krijg je het volgende schermen voorgeschoteld




Eenmaal de software geïnstalleerd en je computer toegevoegd, ben je er helemaal klaar voor. Kun je via de software op je computer of via de Agomo website je computer beheren.







Je hebt de beschikking over alle functies van CCleaner en Defraggler, krijg je alle informatie over je hardware, over je besturingssysteem en over je geïnstalleerde software, kun je opstart-items bijwerken, Windows update uitvoeren, etc.





En ondanks dat Agomo nog in een betafase verkeert, werkt alles bijzonder vlot. Omdat ik voor Afterdawn regelmatig software installeer om te testen, kreeg ik daarover iedere keer wanneer er weer een nieuwe titel werd geïnstalleerd op de laptop, keurig een e-mailtje. Deze optie en andere kun je trouwens in- en uitschakelen.



Eerste indruk is zeker goed, een zeker nuttige cloudservice.
Ga de laptops van mijn vrouw en jongste zoon ook toevoegen aan mijn account, kan ik die lekker comfortabel vanaf mijn eigen laptop schoonhouden ;)












Geschreven door Marco Korthout @ 14 dec. 2013 23:55
Tags
cloud Agomo CCleaner

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud