Wat is Chromecast?

Wat is Chromecast?
De Chromecast bestaat alweer een tijdje en nu Google de SDK heeft vrijgegeven komen er steeds meer applicaties die Chromecast ondersteunen. Tot gisteren alleen in de Verenigde Staten te koop en vanaf vandaag dan eindelijk ook in Nederland en in diverse andere landen. Ikzelf heb destijds door een foutje van Amazon een exemplaar kunnen kopen en gebruik het mediastream-apparaat nog dagelijks, hoofdzakelijk voor Netflix.

Voor hen die er binnenkort eentje gaan aanschaffen (€35) nog even ter herinnering wat je er nog maar mee kunt.




Wat is Chromecast?

Chromecast is een mediastream-apparaat niet groter dan je duim dat kan worden aangesloten op de HDMI-poort van je tv. De setup van uw Chromecast gebeurt met een eenvoudige mobiele app. Daarna kun je eenvoudig van je online content genieten op je tv: films, tv-programma's, series, muziek, en nog veel meer van Netflix, YouTube, Google Play Movies & Music, en Chrome.

Door op de speciale Chromecast-knop te drukken kun je content naar de Chromecast sturen en deze op de TV bekijken. De content wordt nog niet echt gestreamd, maar wordt gewoon via wifi van het internet binnengehaald. Voordeel hiervan is wel dat je tijdens het afspelen van een video, je normale bezigheden, als e-mail checken of WhatsAppen, op je phone of tablet kunt blijven uitvoeren.



Chromecast wordt automatisch bijgewerkt en werkt met een groeiend aantal apps: Netflix, HBO Go, Pandora, YouTube, Hulu Plus, Google Play Movies, TV and Music, Avia, Vevo, Red Bull.TV, Songza, Plex, PostTV, Viki, Real Player Cloud en waarschijnlijk binnenkort Uitzending Gemist en RTL XL.

Een handige Android app is Cast Store for Chromecast, die voor je bijhoudt welke apps de Chromecast ondersteunen.



Lees ook:
Google introduceert de Chromecast
Video: aan de slag met Google Chromecast
Google geeft Chromecast SDK vrij


Geschreven door Marco Korthout @ 19 mrt. 2014 6:03
Tags
Google Chromecast

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud