Google werkt aan de Android TV

Google werkt aan de Android TV
Uit interne documenten van Google die in handen zijn van The Verge, blijkt dat Google het mislukte avontuur met de Google TV nog een keertje over gaat doen, maar deze keer beter, met de Android TV.

Uit de rapporten en foto's die Verge in handen heeft gekregen blijkt dat er al flink aan de Android TV wordt gewerkt, met video-app providers die al aan het ontwikkelen zijn voor het platform.
"Android TV is een entertainment-interface, geen computerplatform", aldus Google in de gelekte documenten.
"Alles draait om het vinden en genieten van content op de meest comfortabele manier. Android TV wordt een leuke, snelle en vloeiende bioscoopervaring."




Terwijl Google TV juist probeerde de manier waarop wij naar TV keken aan te passen, zal de Android TV het juist eenvoudiger maken om te vinden de juiste content te vinden, door gebruik te maken van het bekende Google format die al populair is bij miljarden gebruikers van Android-apparaten.

Het platform steunt op eenvoudige TV apps (Netflix, Amazon, Hulu Plus, Crackle, VUDU, Plex en een heleboel meer) en informatiekaarten (als bij Google Now) om de content heel gemakkelijk en snel beschikbaar te maken. Op de Android TV screenshots zijn zelfs de Hangouts te zien, misschien kunnen gebruikers straks via hun tv videogesprekken voeren.

Een afstandsbediening kun je per onderdeel navigeren door verschillende submenu's. Iedere categorie beschikt over eigen omhoog/omlaag/links/rechts opties. Verder maakt de afstandsbediening gebruik van pijltjestoetsen en een enter-, home-, en terugknop.

Bovendien zal de Android TV voice search en voice notificaties ondersteunen, net als bij de Kindle Fire TV.

Wanneer en waar de Android TV beschikbaar zal zijn, alsmede wat het gaat kosten, is allemaal nog onbekend.
Gelukkig hebben we de Chromecast nog en die zal ook straks gewoon blijven bestaan naast de Android TV.




Bron: The Verge

Geschreven door Marco Korthout @ 6 apr. 2014 16:56
Tags
Google Android TV

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud