Nep Pirate Bay website installeert ongewenste software.

Nep Pirate Bay website installeert ongewenste software.
Een nep Pirate Bay website laat gebruikers een overbodige torrent-client downloaden, maar die je wel probeert over te halen om software van derden op je computer te installeren.

De site, die huist op PirateBay.com beschikt over het Pirate Bay logo met het bekende piratenschip, met een zoekveld en een paar categoriefilters. Een paar probleempjes: de zoekfunctie werkt niet en vereist van de gebruiker een client te downloaden die ze waarschijnlijk helemaal niet nodig zijn. De valse pirate tracker is gespot door F-Secure.




Het doet er niet toe wat je in het zoekveld invult, op moment dat je op 'search' klikt wordt een installer gedownload.

"You must install a torrent client in order to download your files!," is het verhaal erbij.

Aan het eind van de pagina vind je een disclaimer...

Clicking the search button starts the installation of the Deluge torrent client. This software is open source and enables the user to download torrent files. Additional software may be offered to you via the installation process. All offers are completely optional. Learn more here. This installer is compatible with all Windows operating systems. Deluge is an open source product developed by the Deluge Team, licensed under GNU GPL v3. Source code for Deluge can be found here.

F-Secure heeft de installer geprobeerd en ja, het biedt diverse softwaretitels aan van derden, zoals "Zapp! App Discovery" en hoewel de software optioneel is, moet je wel je best doen om de weigerknop (decline) te vinden, bijna onleesbaar linksonder.



De software die je installeert is dan misschien niet echt kwaadwillig, de website is fake en probeert je over te halen software te installeren, waar zij weer aan verdienen. Ze proberen je voor de gek te houden, dus onbetrouwbaar.
Deze site kun je het beste links laten liggen.

Bron:
Fake Pirate Bay Uses Tricks To Push Unwanted Software: www.f-secure.com


Geschreven door Marco Korthout @ 8 jun. 2014 14:31
Tags
Pirate Bay

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud