Vuze lanceert Leap, een lichtgewicht versie van de BitTorrent-client

Vuze lanceert Leap, een lichtgewicht versie van de BitTorrent-client
De makers achter de populaire BitTorrent-client Vuze hebben hun eerste betaversie van Vuze Leap gelanceerd, een lichtgewicht versie van de BitTorrent client, speciaal voor hen die liever een eenvoudiger programma gebruiken dan de standaard versie met die vele vaak complexe functies en mogelijkheden.

Vuze Leap bevindt zich in een betafase en beschikt over een eenvoudige interface en vraagt minder van je computer. Voorlopig alleen nog maar voor Windows beschikbaar.




Vuze werd uitgebracht als Azureus in juni 2003 op SourceForge.net. Het is een BitTorrentcliënt geschreven in Java, waarmee bestanden gedownload kunnen worden via het torrentsysteem. Vuze ondersteunt Linux, Mac OS X en Windows.

Claude Tolbert via TorrentFreak:
"We zochten een simpelere torrent-ervaring, ter aanvulling van de krachtige en functierijke versie van Vuze, die door miljoenen met veel plezier wordt gebruikt. Zelfs nu bestandsuitwisseling al jaren een onderdeel is van het internet, blijven we luisteren naar de gebruikers en velen vroegen om een eenvoudiger torrent-client die minder systeembronnen gebruikt.


Vuze Leap biedt na het opstarten een overzichtelijk venster met 3 tabbladen: zoeken, downloaden en afspelen. Van de zoekfunctie moet je nog niet heel veel verwachten, de resultaten zijn bijna dezelfde als die je met Google zoeken zou vinden, maar er zullen zeer waarschijnlijk later meer torrent trackers worden toegevoegd.

Ik moest bij het zien van de interface direct aan de Torrents Downloader denken, die toevallig net weer een nieuwe update heeft ontvangen.

Interface Torrents Downloader



Interface Vuze Leap



Om de betaversie te kunnen downloaden, moet je je inschrijven als betatester.
Maar je kunt deze ook stiekem hier downloaden.



Informatie
Vuze blog
Betatester worden
Vuze
Torrents Downloader


Geschreven door Marco Korthout @ 24 jul. 2014 22:39
Tags
BitTorrent Vuze Vuze Leap

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud