Krijgt jouw toestel Android 5.0 Lollipop?

Krijgt jouw toestel Android 5.0 Lollipop?
Nu Google Android 5.0 Lollipop heeft gelanceerd, is de grote vraag natuurlijk: krijgt mijn toestel deze update ook? De eerste toestellen met Android Lollipop zijn in ieder geval de Nexus 6 en Nexus 9. En uitrol naar de verschillende apparaten is al begonnen.

NEXUS
De Nexus apparaten staan altijd vooraan bij nieuwe Android versies en dat is bij Android Lollipop niet anders. De uitrol voor Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7, Nexus 10 en Google Play edition apparaten is reeds gestart. Factory images van Android 5.0 zijn beschikbaar voor diegene die handmatig willen updaten.




HTC
Dankzij het HTC Advantage programma, hoeft de HTC One familie ook niet lang te wachten pop de update. Binnen 90 dagen krijgen de HTC One (M8) en HTC One (M7) de uodates, waarna de andere HTC One apparaten aan de beurt zijn.

LG
Via twitter heeft LG al laten weten dat Android Lollipop al in het 4de kwartaal 2014 beschikbaar komt voor LG G3. Met Polen als eerste land vanaf 10 november en daarna de andere landen.

SAMSUNG
De Android 5.0 Lollipop update voor Samsung Galaxy S5 is net als de LG gestart in Polen. Verder lijkt het erop dat de Note 4 en Samsung Galaxy S4 de update begin volgende jaar ontvangen.

SONY
Sony heeft al bevestigd dat Android Lollipop voor de gehele Xperia Z familie beschikbaar komt, met als eerste updates voor de Xperia Z3 en Xperia Z2 series, vanaf begin 2015.

MOTOROLA
Omdat de Motorola apparaten niet veel afwijken van de stock Android, zijn zij ook altijd snel met updaten naar nieuwe versies. Op hun blog heeft het bedrijf al aangegeven dat de meeste Motorola apparaten een update naar Android Lollipop kunnen verwachten.
Hier kun je de lijst met Motorola toestellen bekijken die de update zeker gaan krijgen.

Geschreven door Marco Korthout @ 4 dec. 2014 15:19
Tags
Nexus updates Mobiele telefonie Android 5.0 Lollipop
  • 1 reactie
  • gergn

    Van de week heb ik mijn Nexus 5 opgewaardeerd. Hij lijkt nog sneller te zijn geworden in vergelijking tot mijn iPad 3. Die is met 8.1 aan de trage kant.
    De bediening is lekker vlot. Ook het toetsenbord werkt plezieriger dan vroeger.
    Ik heb direct gebruik gemaakt van het aanbod van SoftMaker en een gratis versie van hun Officepakket voor Android erop te zetten.

    12.12.2014 16:55 #1

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud