Google stopt met Buzz

Google stopt met Buzz
Zoals te verwachten stopt Google met Buzz. Deze twitter-kloon is in februari 2010 gelanceerd en was eigenlijk direct al tot mislukken gedoemd. Tot op heden wordt er weinig tot geen gebruik van gemaakt.

Met de komst van Google+ is de service natuurlijk helemaal overbodig geworden en was het een kwestie van tijd dat aan Buzz een einde zou komen. Ook stopt Google met Code Search, Jaiku, iGoogle social features en Google labs.
Google:

Over enkele weken stoppen we Google Buzz en de Buzz api en gaan we ons focussen op Google+. Ondanks dat mensen daarna natuurlijk geen nieuwe berichten kunnen posten, kunnen zij wel hun bestaande content bekijken via hun Google Profiel en deze desgewenst downloaden via Google Takeout...

...Om de wereld te veranderen moet men zich richten op de toekomst. We hebben veel geleerd van producten als Buzz en gebruiken deze kennis voor onze visie op producten als Google+.


Google+ heeft nu al officieel meer dan 40 miljoen gebruikers.


Geschreven door Marco Korthout @ 15 okt. 2011 9:35
Tags
Google Buzz

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud