Tips voor omzeilen Pirate Bay blokkade

Tips voor omzeilen Pirate Bay blokkade
We hadden er al eerder over geschreven, het verplicht blokkeren van IP-adressen van The Pirate Bay door de ISP's heeft een averechts effect. PB is nu zo vaak in het nieuws dat mensen die het eigenlijk niet goed kenden, juist nu wel eens willen zien wat daar nu zo mooi aan is. The Pirate Bay heeft het drukker als ooit.

Het blokkeren van internetadressen lijkt stoer, maar effectief is het zeker niet.
De blokkade is relatief eenvoudig te omzeilen.




En toch zeg ik:
Stoppen met de torrents en overschakelen naar het usenet!

Er zijn diverse gratis newsservers beschikbaar of nog beter, neem een abonnementje bij een van de betaalde providers. Om te beginnen kun je een gratis account aanmaken bij XSUsenet en dan ook maar direct Spotnet downloaden om het je helemaal gemakkelijk te maken.

Toch maar torrents blijven gebruiken?

We zetten even op een rijtje welke methodes je kunt gebruiken.
Niet om het illegaal downloaden te bevorderen, maar omdat we ons zorgen maken over de censuur.

De snelste manier om gewoon de Pirate Bay te blijven bezoeken!
Althans, wanneer je de webbrowser Opera al geïnstalleerd hebt, is de optie 'Opera Turbo' inschakelen. Je surft dan via de servers van Opera zelf en ontwijkt daarmee de DNS-servers van je provider.
Zo makkelijk is het!



Nog een paar andere methodes:

Paar (proxy) adresjes die (nog) wel werken:
http://thorrents.com/
https://tpb.pirateparty.org.uk/
http://thepiratebay.se.proxy.piratenpartij.nl/
http://pirateproxy.net/
http://fucktimkuik.org/

TOR
Gebruik maken van het Tor-netwerk, kort voor The Onion Router network, dat is een open netwerk voor anonieme communicatie gebaseerd op een techniek genaamd Onion Routing. Het netwerk is gebaseerd op zogenaamde onion servers; computers die als tussenstations dienen tussen de afzender en de bestemming. Beetje ingewikkeld om in te stellen, maar met de Tor Browser Bundle is dat een eitje.
Met de Tor Browser Bundle kun je gebruik maken van Tor zonder installatie van software. Het pakketje is volledig portable.



DNS
Het Domain Name System (DNS) is het systeem en netwerkprotocol dat op het Internet gebruikt wordt om namen van computers naar numerieke adressen (IP-adressen) te vertalen en omgekeerd. Normaal gesproken maak je gebruik van de DNS-servers van je provider. De blokkade van IP-adressen van PB gaat via die DNS-servers.
Je kunt de blokkade dus eenvoudige omzeilen door een andere DNS-server te gaan gebruiken, bijv. OpenDNS of de DNS servers van Google.

Om snel en zonder ingewikkelde configuratie je DNS-instellingen te veranderen, door deze bijv. in te stellen voor de Google DNS servers kun je een van de volgende handige portable tools downloaden:
Dns Jumper en DNS Helper.

VPN
Een VPN biedt een beveiligd netwerk aan om je computer met internet te verbinden. De verbinding met het internet gaat versleuteld en anoniem via de servers van de VPN, je krijgt zelfs een ander IP-adres mee. Buitenwereld kan jouw activiteiten niet zien.
VPN's zijn gratis en tegen betaling beschikbaar. Aan de gratis versies hangen wel wat min-puntjes: jouw IP wordt gelogd en je hebt te maken met een datalimiet.
Een betrouwbare en goedkope VPN-service is IPredator. Het bedrijf is van The Pirate Bay zelf en kost 15 euro per kwartaal.

Op Afterdawn vind je ook nog diverse gratis VPN-applicaties.

Tenslotte
bestaan er meer soortgelijke sites:

Torrentz
KickassTorrents
IsoHunt
ExtraTorrent
Demonoid
EZTV
Bitsnoop
1337x



Het artikel is natuurlijk niet volledig, er leiden meer wegen naar Rome. Maar mocht je deze tips nog niet elders gelezen hebben, kun je in ieder geval voorlopig weer uit de voeten.

Geschreven door Marco Korthout @ 15 mei 2012 13:40
Tags
Pirate Bay Blokkade Omzeilen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud