Pokki voorziet Windows 8 van een handig startmenu

Pokki voorziet Windows 8 van een handig startmenu
Veel mensen stappen over naar Windows 8, een logische stap, het nieuwe besturingssysteem is na lange tijd testen solide en snel en voor de upgrade-prijs van net geen €30 hoef je het niet te laten. En voor velen is het na de upgrade best wel even schrikken, want waar is de startknop gebleven.

Moet eerlijk bekennen dat ikzelf nog met Windows 7 werk, maar zal binnenkort ook de overstap gaan maken, al is het alleen maar om de software die wij hier beschikbaar stellen te kunnen testen met Windows 8. Geen definitieve overstap, eerst als dual-boot natuurlijk.




Wel heb ik destijds gespeeld met de preview-versie en kan mij nog goed herinneren dat het eventjes duurde voordat ik mijn weg gevonden had met die nieuwe metro-stijl interface. Denk dat wanneer je eraan gewend bent het best wel fijn werken is met die tegeltjes, maar vooralsnog ben ik niet heel erg enthousiast met dat gesleep.
En ik miste die simpele startknop/menu toch best wel.

Nu zijn er gelukkig al diverse tools beschikbaar om de startknop met het vertrouwde startmenu weer terug te halen in Windows 8. En er zullen nog veel meer van dat soort hulpmiddelen bijkomen. Een paar vind je al op Afterdawn: Win Eight Metro UI Switcher, Skip Metro Suite, Spesoft Free Windows 8 Start Menu om er maar eens een paar te noemen.

Ik ben echter met dit artikel begonnen om de aandacht te richten op een andere tool die o.a. Windows 8 weer voorziet van een startmenu, Pokki.

Pokki is gestart als platform en app-store voor de PC om daar gemakkelijk apps te kunnen draaien zoals op je mobiele apparaten. Met een ingebouwde app-store van waaruit je snel handige apps en games kunt installeren om deze te kunnen uitvoeren op je PC. Eenmalig Pokki installeren en je hebt toegang tot alle gratis apps. De applicaties van Pokki hebben de moderne look en feel van de apps die je ook vind op je mobiele apparaat. Ze worden gemaakt in HTML5, CSS en Javascript.

En sinds kort beschikt Pokki ook over een handige knop met startmenu, waarmee je dus eenvoudig een startknop met een startmenu die handiger en overzichtelijker is dan de originele van Windows, terugbrengt naar Windows 8. Werkt trouwens ook prima op Windows 7, zie de screenshots en zou zelfs op XP moeten werken.





Vanuit het startmenu heb je toegang tot de gebruikelijke items als programma's, zoeken, configuratiescherm-items. Maar ook tot de app-store, alle geïnstalleerde Pokki-apps en je favoriete programma's/mappen/bestanden.

De apps zijn ook beschikbaar vanaf de taakbalk en zijn naar wens in te stellen: wel/niet vastzetten op taakbalk, wel/geen notificaties of badges, etc. Alle apps en games worden zonder webbrowser in eigen vensters uitgevoerd.



Een paar van de beschikbare applicaties/games: Gmail, Facebook, Google Agenda, Pinterest, Twitter, Youtube, Instagram, Grooveshark, Pandora, Angry Birds en nog veel en veel meer. En er komen dagelijks nieuwe apps bij.





Dus zoek je een manier om de startknop terug te toveren in Windows 8, is dit zeker een goede kandidaat.
Zeker omdat je er ook al die handige apps bij krijgt.

Pokki kun je hier downloaden.
Na installatie worden alle benodigde bestanden gedownload.

Geschreven door Marco Korthout @ 6 nov. 2012 12:59
Tags
Windows 8 startknop

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud