Automatisch je favoriete speelfilms en tv-series downloaden

Automatisch je favoriete speelfilms en tv-series downloaden
Je favoriete films en tv-series bekijken wanneer je dat het beste uitkomt en ook nog eens zonder die vervelende reclames, wie doet het niet? Misschien niet echt netjes, maar niet verboden. Je mag ze gewoon downloaden en bekijken, echter is het verspreiden (uploaden) wel strafbaar. En waarschijnlijk blijft dat ook zo nu de PvdA nu wel weer tegen een downloadverbod is.

Veel mensen downloaden via torrents of via Spotnet. Is helemaal niet ingewikkeld, echter moet jezelf wel iedere dag gaan kijken of de film of de tv-serie al beschikbaar is, met de gewenste kwaliteit en formaat. Diegene die gebruikmaken van Spotnet, downloaden waarschijnlijk al via SABnzbd (de ingebouwde downloadclient) en die zijn we ook nodig voor het volledig automatiseren van het gehele proces.
SABnzbd is op zich al een uitstekende manier om redelijk eenvoudig je bestanden te downloaden van het usenet en mocht je de nieuwste versie nog niet hebben ge´nstalleerd, is dat het eerste dat je doen moet.

Eenmaal SABnzbd ge´nstalleerd en correct geconfigureerd, gaan we met behulp van CouchPotato en Sick Beard het ons zo gemakkelijk mogelijk maken.

CouchPotato is een programma waarin je een lijst met films kunt bijhouden, waarna het programma regelmatig op het usenet kijkt of deze al beschikbaar zijn en wanneer dat het geval is zal het SABnzbd gebruiken om deze te downloaden, in het gewenste formaat.
Sick Beard doet hetzelfde, maar dan voor tv-series. Superhandig wanneer je zo snel als mogelijk je favoriete series wilt bekijken.

Beide programma's behoeven niet ge´nstalleerd te worden, na het opstarten via de .exe bestanden wordt, net als bij SABnzbd, de gebruikersomgeving in je browser geopend. Dit is geen heel uitgebreide handleiding over hoe je beide programma's het beste kunt configureren, meer een artikel om je erop te wijzen wat de mogelijkheden zijn.

Bij beide programma's kun je de meeste instellingen keurig invoeren aan de hand van een wizard. Een van de instellingen die je zeker goed moet instellen om de applicaties SABnzbd te kunnen laten gebruiken, is de API-sleutel (zie onderstaande afbeelding).In CouchPotato kun je je wensenlijstje o.a. samenstellen door gebruik te maken van de bookmarklet. Wanneer je bijvoorbeeld op IMDb de bijzonderhedeb van een film bekijkt, hoef je alleen maar op de bookmarklet (een klein stukje JavaScript-code dat in de populairste webbrowsers opgeslagen kan worden als een URL in een bladwijzer) te klikken om deze toe te voegen. In Sick Beard kun je gemakkelijk series toevoegen door de titel in te voeren in het zoekveld.Eenmaal de verlanglijsten gevuld, gaat de rest volledig automatisch. Overigens kunnen de programma's ook overweg met torrent-bestanden. Kun je je laten waarschuwen door Twitter, XBMC en co. Kun je gebruikmaken van apps op je smartphone, NAS, etc. Mogelijkheden te over.

Zal binnenkort een uitgebreide handleiding maken voor bovengenoemde applicaties,
omdat het zo leuk is.
Tot die tijd zeker zelf even proberen.
Geschreven door Marco Korthout @ 7 dec. 2012 23:04
Tags
Usenet SABnzbd CouchPotato Sick Beard tv-serie
 • 2 reacties
 • balu27

  Ik vind dit een heel interessant artikel, want ik download regelmatig films m.b.v. mijn account bij XSUsenet (20 Threads)en Grabit vanaf Spotnet. Maar sinds 5 dagen is mijn riante downloadsnelheid van > 11 MBPS drastisch gezakt naar een oertrage 300 KBPS. Desgevraagd naar de mogelijke oorzaak zwijgt XSUsenet in alle talen hoewel ik toch een premium abonnement voor een jaar bij hun heb genomen.
  Een uitgevoerde speedtest van UPC gaf een onveranderde downloadsnelheid van tegen de 100 MBPS aan; redelijk voor een 120 MBPS account. Wie o Wie kan mij de verlossende tip bezorgen ? (Plankje misschien ?) Maar wie dan ook; hierbij alvast uitbundig bedankt !!!

  19.12.2012 20:39 #1

 • Plankje

  Heb je al een andere newsreader geprobeerd?
  Misschien eens proberen met SABnzbd?
  Andere of nieuwe firewall ge´nstalleerd misschien?
  Iets veranderd in de instellingen van Grabit?

  Plankje

  "Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."

  21.12.2012 14:24 #2

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud