Apple's Touch ID wederom gekraakt door Iraanse groep.

Apple's Touch ID wederom gekraakt door Iraanse groep.
Was het vorige week nog Duitse De Chaos Computer Club die Apple's Touch ID gekraakt had d.m.v. een scanner, nu heeft een Iraanse groep laten zien dat je met verschillende vingerafdrukken een en dezelfde iPhone kunt ontgrendelen.

Een vingerafdruk is één van de beste toegangscodes in de wereld. Je hebt het altijd bij je en er zijn er geen twee hetzelfde.
volgens de Apple website.
Volgens Apple is de kans dat Touch ID een vinger verkeerd leest 1 op de 50.000, dit komt doordat Touch ID niet is ontworpen om vingerafdrukken in een strikte modus te lezen. Het scant de vingerafdruk met een bijzonder hoge resolutie (2400 dpi), om sneller overeenkomsten van delen van de scan te vinden en daardoor sneller te kunnen ontgrendelen.

In de onderstaande video laat de groep zien dat dat met een gemengde vingerafdrukscan van 5-6 mensen van een iPhone 5S, het mogelijk is dat zij ieder met hun individuele vingerafdruk het toestel konden ontgrendelen.De methode is door The Hacker News meermalen met succes getest op een iPhone met iOS 7.0.2.Geschreven door Marco Korthout @ 29 sep. 2013 17:12
Tags
Apple iPhone S5 Touch ID

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud