Ware-site blijkt loksite te zijn om gebruikersdata te verzamelen

Ware-site blijkt loksite te zijn om gebruikersdata te verzamelen
De populaire warez-site UploaderTalk heeft een schokgolf veroorzaakt in het illegale circuit. De site is overgenomen door het Amerikaanse anti-piraterijbedrijf Nuke Piracy.

UploaderTalk verzamelde een jaar lang data over de gebruikers, file hosters en andere websites voordat het verkocht werd. UploaderTalk fungeerde al die tijd als een zogenaamde 'honeypot', een soort loksite voor illegale praktijken.
Om het als een soort extra bonus nog eens lekker in te wrijven, post de operator van UT, met de naam WDF, het volgende bericht op de UT homepage:
"That's right – de grootste ommezwaai ooit. Mensen, ik, WDF, werk voor de anti-piracy! UT is opgezet met een paar bedoelingen. Om als klankbord te dienen, een proof of concept ... en voor het verzamelen van data. Ik verzamelde de gegevens over filehosts, webhosts, websites.
I suckered shitloads of you."


WDF was een voormalig senior medewerker van de filesharing site WJunction, en UT is zo ontworpen om mensen aan te trekken die auteursrechtelijk materiaal uploaden voor gewin, d.m.v. file hosting affiliate programma's.

Het Amerikaanse Nuke Piracy vermeldt op haar "About Us" pagina dat zij wereldwijd opereren met ongebruikelijke methodes en procedures, waar zij niet in het openbaar over discussiëren.

Geschreven door Marco Korthout @ 28 okt. 2013 2:30
Tags
UploaderTalk Nuke Piracy

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud