Gloednieuwe Torrents Downloader gaat de wereld veroveren

Gloednieuwe Torrents Downloader gaat de wereld veroveren
Ondanks dat de ene na de andere torrent-site moet sluiten en The Pirate Bay ongeveer drie keer week naar een ander domein moet verhuizen, is daar ineens een nieuwkomer, met een torrent zoekmachine en een echt reclame-vrije BitTorrent-client.
De Spanjaard Pablo Soto komt na een gewonnen rechtszaak die was aangespannen door Universal, Sony, EMI, Warner en de Spaanse RIAA terug met torrents.fm en een bijbehorende torrent-client Torrents Downloader.

In 2011 door een Spaanse rechtbank geoordeeld dat de compensatie-eisen van de grote labels niet terecht waren en dat de door hem ontwikkelde technologie 'volledig neutraal' was. Waarna het Soto voor de wind ging. In december 2011 ontving Pablo Soto 1.6 miljoen euro van de Spaanse overheid voor de ontwikkeling van een nieuwe zoekmachine met de naam Foofind.


En nu is Soto terug, met wat wel de meeste opschudding kan veroorzaken in de wereld van bittorrent, met zijn eigen BitTorrent-client en een echte Foofind-powered torrent-site, door de Spaans overheid ondersteund.

Ben reuze benieuwd hoe zich dit gaat ontwikkelen en in het bijzonder hoe auteursrechthebbenden en anti-piraterij organisaties hiermee om zullen gaan.

Torrents.fm is al functioneel en de BitTorrent-client is al te downloaden en te gebruiken. En hoewel het nog maar versie 0.1 betreft, belooft dat wat voor de toekomst. De app werkt echt heel intu´tief en is supersnel. Als test zo maar gezocht naar een filmtitel, deze gedownload en een stukje bekeken, al met al binnen 5 minuten.


Bron

Geschreven door Marco Korthout @ 20 dec. 2013 1:38
Tags
Torrents.fm Torrents Downloader
  • 1 reactie
  • GerWim (unverified)

    Mooi.

    3.1.2014 16:56 #1

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud