The Pirate Bay werkt aan eigen fake DNS-systeem

The Pirate Bay werkt aan eigen fake DNS-systeem
Tussen de domeinverhuizingen van The Pirate Bay door censuur en blokkades van domeinnamen, wordt daar hard gewerkt aan een nieuw project waarbij domeinnamen niet meer belangrijk zijn.

Hun eigen PirateBrowser is al een succes met meer dan 2.5 miljoen downloads, maar hun nieuwe project is nog groter. Een nieuwe tool die niet afhankelijk is van domeinnamen of server farms, maar waarbij de gebruikers fungeren als P2P hosts van de sites, draaiend in een systeem met een eigen alternatief DNS-systeem.
In plaats van het omzeilen van de censuur maakt de nieuwe tool een eigen P2P netwerk aan, waarin de sites zonder enige beperking kunnen worden bezocht.

De tool, een standalone applicatie, alsmede een Firefox- en Chrome plug-in, gebruikt de webkit om de pagina's weer te geven en BitTorrent om de inhoud te downloaden om deze lokaal op te slaan. De updates zijn incremental, zodat de gebruikers niet steeds hele sites hoeven te downloaden, maar alleen de nieuwe toevoegingen.

De site data is afkomstig van andere peers, zodat er geen centraal IP-adres bestaat die geblokkeerd kan worden door de internetproviders. Verder maakt het systeem geen gebruik van de standaard domeinnamen, maar van een eigen fake DNS-systeem dat de naam van de site linkt aan een uniek en geverifieerde public key.

Het gehele project wordt open-source en wordt gebouwd met bestaande code als Libtorrent, Webkit, SQLite v3 en node-js.

Geschreven door Marco Korthout @ 7 jan. 2014 10:51
Tags
The Pirate Bay Censuur Domeinnaam

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud