De PirateBrowser al 5 miljoen keer gedownload

De PirateBrowser al 5 miljoen keer gedownload
Met de blokkades van The Pirate Bay in de verschillende landen kwam het team achter TPB vorig jaar met de PirateBrowser, een op TOR gebaseerde browser om de censuur gemakkelijk te kunnen omzeilen. Ze hebben TorrentFreak laten weten dat de browser al 5 miljoen keer is gedownload.

De PirateBrowser is een pakket met Tor client (Vidalia), FireFox Portable browser (met de foxyproxy add-on) en bepaalde configuraties om de blokkades in landen als Iran, Noord-Korea, Verenigd Koninkrijk, BelgiŽ, Finland, Denemarken, ItaliŽ en Ierland eenvoudig te omzeilen. Ook vanuit deze landen kan men met de browser 'normaal' torrensites als The Pirate Bay bereiken.
En hoewel in Nederland de blokkade is opgeheven, is het natuurlijk niet onverstandig je torrentwerkzaamheden zoveel mogelijk privť te houden, d.m.v. bijv. de PirateBrowser en beter nog vanachter een VPN.

Vanaf de eerste versie is de browser niet vernieuwd, echter heeft TPB aangegeven dat er in de aankomende weken een update zit aan te komen.

Een nieuwe versie met ge-upgrade versies van de software, ondersteuning voor sociale netwerken en een feature met een lijst met geblokkeerde sites per land, zodat gebruikers alleen via een proxy-site geleid worden als het nodig is.
Geschreven door Marco Korthout @ 17 mei 2014 13:08
Tags
The Pirate Bay PirateBrowser
  • 1 reactie
  • utwit

    mercie boekoe

    7.6.2014 20:37 #1

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud