Wat is momenteel het beste anti-viruspakket?

Wat is momenteel het beste anti-viruspakket?
Uit de jongste Real-World Protection Test van AV-Comparatives blijkt dat een van de populairste virusscanners, Microsoft Security Essentials, ook één van de minst presterende virusscanners is.
Panda Security kwam als beste uit de test.
AV-Comparatives is een onafhankelijke, non profit organisatie die systematische testen ontwikkelt voor het controleren van de effectiviteit van internet security software, antivirus en mobile security oplossingen. Eén van de gebruikte testen is de Real-World Protection Test, die gezien wordt als een van de beste testen.

In deze test wordt een alledaagse computeromgeving van een gewone computer gebruiker op het internet op een uitstekende wijze nagebootst en wordt deze computer blootgesteld aan een veelvoud van alle mogelijke malware aanvallen. De laatste test werd vanaf maart tot en met juni uitgevoerd, waarbij de anti-viruspakketten elk 4003 tests te verduren kregen.

De anti-viruspakketten


Het testresultaat


De testen zijn uitgevoerd op een Microsoft Windows Home Premium SP1 64-bit en alle virusscanners werden gebruikt met de standaard instellingen.

Panda Security, Bitdefender, AVIRA, Emsisoft, Kaspersky Lab, Qihoo, ESET en Fortinet ontvingen hiervoor de hoogste certificering.

Het volledige testrapport kun je hier bekijken en downloaden (PDF, Engelstalig).

BronGeschreven door Marco Korthout @ 20 jul. 2014 6:14
Tags
antivirus AV-Comparatives Real-World Protection Test

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud