Hoe snel is de wifi-verbinding op je vakantieadres?

Hoe snel is de wifi-verbinding op je vakantieadres?
Tegenwoordig is een draadloze internetverbinding op je vakantieadres onmisbaar, even hangouten of skypen met de achterblijvers, je facebook bijhouden, we kunnen niet meer zonder wifi. Wanneer je een hotelkamer reserveert is een wifi-verbinding een vereiste, liefst gratis.

Wat je vaak niet weet weet of vooraf controleert is de snelheid van de wifi. Heb het zelf al regelmatig meegemaakt, wel wifi, maar snelheden uit het inbeltijdperk.




Tegenwoordig kun je de hulp inroepen van websites als SpeedSpot en Hotel Wi-Fi Test. De eerst genoemde heeft zelfs een app beschikbaar voor Android en iOS.

Verblijf je al in een hotel kun je via de Hotel Wifi Test website een test uitvoeren, waarna deze gegevens ook weer aan de database kunnen worden toegevoegd.

De hierboven genoemde SpeedSpot Speed Test app is meer dan een internet snelheidstest, het kan snelle wifi hotspots voor je vinden. SpeedSpot bouwt een gratis, crowdsourced database op met wifi hotspots gewaardeerd op basis van de internet snelheidstest. En ook handig op vakantie, je kunt er snel hotels, cafés, restaurants en andere uitgaansgelegenheden met snel internet mee vinden.



SpeedSpot
Hotel Wi-Fi Test
Via Apparata.nl

Geschreven door Marco Korthout @ 27 jul. 2014 20:29
Tags
Wifi snelheid vakantie hotel

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud