Mogelijk 6 miljoen Dropbox-accounts gehackt

Mogelijk 6 miljoen Dropbox-accounts gehackt
Er circuleren geruchten dat meer dan 6 miljoen Dropbox-accounts zijn gehackt.

Hackers zouden hebben aangegeven dat zij de gehackte accountgegevens vrijgeven aan de persoon die hen het eerst een bepaald bedrag aan Bitcoins betaalt.Dropbox heeft de hack ondertussen ontkend, maar wel hebben toegegeven dat er een lijst met onveilige accounts circuleert, maar dat deze accounts afkomstig zijn van eerdere lekken van andere sites. Combinaties van gelekte gebruikersnamen en wachtwoorden die zijn gestolen van andere websites, waarvan de combinaties ook werken bij Dropbox.
Veel mensen gebruikers dezelfde gebruikersnamen en wachtwoorden voor verschillende diensten en websites.
Hackers hebben ondertussen een deel van de lijst vrijgegeven om te bewijzen dat hun hack echt is, die gedeeltelijke lijst kun je hier vinden.Wellicht verstandig om voor de zekerheid je Dropbox wachtwoord toch maar te veranderen ;)


Geschreven door Marco Korthout @ 14 okt. 2014 12:30
Tags
Dropbox gehackt

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud