Trollen op Spotnet! Overstappen naar Newzbin?

Trollen op Spotnet! Overstappen naar Newzbin?
Heel lang hebben gebruikers van het usenet ongestoord hun gang kunnen gaan, zaten organisaties als Brein uitsluitend achter BitTorrent sites aan. De laatste jaren echter is het ook op het usenet lang niet meer zo gemoedelijk en vanzelfsprekend dat je de laatste versie van je favoriete tv-serie kunt binnenhalen. Het aantal downloadfouten is alleen maar toegenomen, omdat de usenetproviders veel bekende series en speelfilms op verzoek van rechthebbenden verwijderen.

Dankzij het DMCA-beleid zijn de bestanden zijn tegenwoordig supersnel verwijderd. Met deze Amerikaanse regelgeving hebben de rechthebbenden de mogelijkheid om de aanbieders van nieuwsservers te dwingen auteursrechtelijk beschermde mediabestanden te verwijderen. De providers maken serieus werk van de notice & takedown-verzoeken.
Logisch, om eventuele claims te vermijden worden deze notice & takedown-verzoeken bijzonder vlot en vaak geautomatiseerd afgehandeld.


Op Spotnet en ook elders worden nu de meest vreemde bestandsnamen gebruikt, vaak met een extra back-uplink. De bestanden zijn dus zeker nog wel te downloaden, je moet er alleen een beetje snel bij zijn. Een programma als Newsleecher bijvoorbeeld kan je daarbij helpen met de nieuwe Superleech-functie. Daarin voer je al je favoriete films en tv-series in en Superleech kijkt zelf om zoveel tijd of die aanwezig zijn op het usenet, om deze desgewenst direct voor jou te downloaden. Voor de tv-series kun je instellen vanaf welk seizoen en aflevering en met welke kwaliteit je wilt downloaden. Op deze manier ben je vaak net op tijd om de bestanden binnen te slurpen.

Een andere optie is het om gebruik te maken van usenetproviders in bijvoorbeeld Afrika of een ander land die het niet zo nauw neemt met de regeltjes.

Spotnet is nog steeds het meest gebruikte programma om te zien wat er allemaal te halen valt op het usenet, echter supergezellig is het daar allang niet meer. Heel veel internettrollen daar nu tegenwoordig, gasten die de boel opzettelijk aan het verzieken zijn.
Spotnet wordt niet gemodereerd en iedereen kan z'n gang gaan.

Nu kun je met behulp van blokkeringslijsten/filters wel veel buiten de deur houden, maar toch, met nieuwe gebruikersnamen en/of ip-adressen komen ze later alsnog weer binnen.
Een optie is het om de reacties niet automatisch te laten downloaden.Het lijkt of bepaalde trollen zich ten doel hebben gesteld zoveel mogelijk nepposten te plaatsen om spotnet te ontregelen, veelal inclusief virussen. Vaak posten zij zogenaamd de allernieuwste films met een keurig beschrijving erbij. Is zo'n film dan uiteindelijk binnen kun je deze alleen afspelen wanneer je de nieuwste, meegeleverde mediaspeler of codec installeert.
Ja, en dat moet je dus net niet doen natuurlijk.
Heb je een film binnen gehaald die je niet kunt afspelen, met het advies om de nieuwste update van bijv. de VLC-speler te installeren, deze direct verwijderen.
Is niet gezond voor je computer.

Wie doen dit en waarom?
Tja, het kunnen van die gasten zijn die vroeger te weinig aandacht hebben gehad, maar evengoed kunnen dit natuurlijk mensen zijn die in opdracht van de rechthebbenden bezig zijn om het usenet, en in het bijzonder Spotnet, zo onaantrekkelijk mogelijk te maken.
Ik denk het laatste.

Veel actieve posters zijn die belachelijke reacties meer als zat en zijn dan ook al overgestapt of gaan overstappen naar alternatieven als Newzbin.
Newzbin wordt wel gemodereerd en omdat veel posters de overstap gemaakt gemaakt hebben, is het aanbod daar nu ook zeer redelijk. En heb je FTD nog meegemaakt, is het helemaal alsof je terug in de tijd gaat, zeker als je ook de FTP-template installeert die je in het Newzbin-forum kunt downloaden.
Ook is er een nieuwe veelbelovende Webversie op komst.Nu is Newzbin wel veel eenvoudiger uit de lucht te halen dan Spotnet,
maar goed, voorlopig is het zeker de moeite waard.
En zeker een stuk vriendelijker dan op Spotnet.

Newzbin kun je natuurlijk gewoon op AfterDawn downloaden ;)

Geschreven door Marco Korthout @ 16 nov. 2014 19:46
Tags
Usenet Spotnet Newzbin notice & takedown Trollen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud