Netflix gaat VPN-gebruikers blokkeren

Netflix gaat VPN-gebruikers blokkeren
Netflix is begonnen met het blokkeren van gebruikers die gebruikmaken van de service via een VPN. Door complexe licentieovereenkomsten is Netflix alleen maar in bepaalde landen beschikbaar, die daardoor ook verschillende films en tv-series in hun beschikbare bibliotheek hebben.

Wil je bijvoorbeeld alle afleveringen van The Walking Dead bekijken vanuit Nederland heb je pech. Echter kun je via een Amerikaanse VPN-server net doen alsof je een inwoner bent uit de VS, waardoor je toegang krijgt tot de Amerikaanse content.
En dat vinden de filmstudio's dus niet fijn.
De filmstudio's dringen er dan ook op aan dat Netflix deze inbreuk op de licentieovereenkomsten tegengaat door VPN-gebruikers te blokkeren.

In de afgelopen weken heeft Netflix al bepaalde maatregelen getroffen tegen gebruikers die gebruikmaken van speciale tools. De Android-applicatie is begonnen met het forceren van een Google DNS, waardoor het moeilijker wordt om DNS-gebaseerde lokatie omzeiltools te gebruiken en worden er al diverse VPN-IP-adressen geblokkeerd.

Netflix is momenteel verschillende blokkademethodes aan het testen: van controle wat de tijdzone van de gebruiker via webbrowser of via GPS van het mobiele apparaat, om deze te vergelijken met de tijdzone van het gebruikte IP-adres. Maar ook blokkeren wanneer er veel gebruikers via hetzelfde IP-adres inloggen, zoals bij VPN-servers het geval is.

Bepaalde VPN-diensten hebben al aangekondigd dat op moment dat Netflix agressief gaat blokkeren, zij methodes beschikbaar zullen stellen om deze te kunnen omzeilen.

Bronnen:
Reddit
TF


Geschreven door Marco Korthout @ 4 jan. 2015 14:07
Tags
VPN Blokkade Netflix Streaming

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud