BitTorrent verwijdert Bitcoin miner van de laatste uTorrent update

BitTorrent verwijdert Bitcoin miner van de laatste uTorrent update
Torrent client provider BitTorrent veroorzaakte eerder dit jaar nogal wat oproer toen bleek dat er stiekem een BitCoin miner tijdens de installatie werd meegeleverd. Vanaf versie 3.4.1 kreeg men er naast uTorrent ook Epic Scale bij, een bitcoin-mining software die op momenten dat je computer inactief is, werkt om complexe berekeningen uit te voeren voor de digitale valuta (mining).

Het minen van bitcoins kost veel computerkracht en vele gebruikers klaagden dan ook dat de prestaties van hun PC significant minder werden na het installeren van versie 3.4.1, en anderen klaagden erover dat de software ook nog eens bijzonder moeilijk te verwijderen was. En nog meer hadden problemen met het feit dat zij nooit toestemming hadden gegeven om Epic Scale te installeren.
BitTorrent is verstandig geworden, vanaf versie 3.4.2 is Epic Scale niet meer aanwezig bij de installatie. De versie is verder hetzelfde als versie 3.4.1, maar dan zonder de bitcoin-mining software.

Durf je het weer aan, kun je hier de nieuwste versie downloaden.Geschreven door Marco Korthout @ 15 apr. 2015 13:54
Tags
uTorrent BitTorrent Bitcoin Epic Scale
  • 1 reactie
  • Ernie5335

    Te laat, ben al op een ander proggie overgeschakeld ;)

    I say, what a day...

    16.4.2015 16:16 #1

© 2023 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud