Microsoft stopt met de Windows Media Center

Microsoft stopt met de Windows Media Center
Microsoft heeft de laatste week meer onthuld over haar aankomende nieuwe besturingssysteem op de Build conference in San Francisco. Zo heeft het bedrijf ZDNet laten weten dat het stopt met de Windows Media Center.

Windows Media Center kwam in 2001 beschikbaar als een volledig scherm media experience voor Windows XP. De ontwikkeling werd al in 2009 gestaakt, echter werd de software tot vandaag de dag meegeleverd in Windows 8. Zoals het er nu echter laat uitzien, zal dat niet meer het geval zijn met Windows 10.
De software was ontwikkeld voor gebruik van mediabestanden zoals muziek, video, foto's en TV, zodanig dat het overweg kon met een afstandsbediening, die veelal met een Windows Media Center PC werd meegeleverd. En hoewel de software niet terugkomt in Windows 10, zal het waarschijnlijk door andere ontwikkelaars toch op de een of andere manier blijven bestaan.


Geschreven door Marco Korthout @ 3 mei 2015 20:57
Tags
Microsoft Windows 10 Windows Media Center

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud