Popcorn Time waarschuwt voor malware en oplichters

Popcorn Time waarschuwt voor malware en oplichters
Popcorn Time waarschuwt op hun blog voor oplichters en malware. Er komen steeds meer versies in omloop die qua uiterlijk en website er exact hetzelfde uitzien als de "originele" versies. Echter proberen sommige van die forks de gebruikers te verleiden tot het downloaden van malware of tot het betalen voor toegang. Popcorn Time is opensource en dus kan iedereen redelijk eenvoudig de software aanpassen en een eigen versie uitgeven.

Nadat de allereerste versie voor redelijk wat onrust zorgde, waardoor de ontwikkelaar het voor gezien hield, kwamen daarvoor 2 belangrijke doorontwikkelde versies voor in de plaats. Popcorn Time (popcorntime.io) met een betaalde VPN aan boord en Time4Popcorn (popcorn-time.se), in de volksmond ook gewoon Popcorn Time, met de gratis VPN-optie). Alleen deze twee versies worden logischerwijs al door elkaar gehaald.
Popcorn Time is slachtoffer van haar eigen succes.
Miljoenen gebruikers en daar willen sommigen natuurlijk een graantje van mee pikken. En wat let organisaties als Brein om een geheel eigen versie te bouwen met wat extra ingrediŽnten.
Niet alle forks zijn slecht natuurlijk,
alleen zie je nu door de bomen het bos niet meer.

Om het wat eenvoudiger te maken voor diegene die een goede fork zoeken, heeft Popcorn Time een handig stroomschemaatje gemaakt.
Geschreven door Marco Korthout @ 8 jul. 2015 4:22
Tags
Malware BitTorrent Popcorn Time Time4Popcorn oplichters

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud