Snel privacy-instellingen in Windows 10 aanpassen

Snel privacy-instellingen in Windows 10 aanpassen
Velen zijn al overgestapt naar Windows 10, wat op zich een prima besturingssysteem is, ware het niet dat er nogal veel te doen is om de privacy-instellingen. Windows 10 verzamelt namelijk nogal veel informatie over de gebruiker. Veel van die 'spionage' instellingen kun je tijdens de installatie al uitschakelen, echter installeren de meeste mensen met de standaard instellingen.

Gelukkig kun je al die gevoelige opties ook na de installatie nog steeds uitschakelen, handmatig via het Actiecentrum (rechtsonder in het scherm) en dan doorklikken op 'Alle instellingen' of nog makkelijker via een van de vele anti-spy tools die al snel beschikbaar kwamen.
Hieronder de gratis apps waarin je alle privacy-instellingen vanuit één interface eenvoudig zo kunt aanpassen dat Windows weinig tot geen gegevens meer doorstuurt naar Microsoft. De apps doen bijna allemaal hetzelfde, kwestie van smaak welke je het beste kunt gebruiken. De programmaatjes zijn klein en portable.

O&O ShutUp10Destroy Windows 10 SpyingAshampoo AntiSpy for Windows 10Windows Privacy TweakerWindows Tracking Disable ToolUltimate Windows Tweaker for Windows 10
Hiermee kun je bijna alle aspecten van W10 tweaken.

DoNotSpy10Remove Windows 10 Spying FeaturesKeuze genoeg ;)

Het lijkt trouwens erger dan het is, die data uitwisseling en opties als het delen van je wifi-wachtwoorden zijn geïmplementeerd om het de gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken.
Kijk naar je mobiele telefoon, daar gebeurt bijna hetzelfde.

Geschreven door Marco Korthout @ 16 sep. 2015 4:30
Tags
Spionage privacy-instellingen Windows 10 tweaks

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud