Nieuwe Pirate Tor Browser (PirateBrowser) in een nieuw jasje

Nieuwe Pirate Tor Browser (PirateBrowser) in een nieuw jasje
In 2013 vierde The Pirate Bay haar 10 jarig bestaan en kwam met een eigen browser, de PirateBrowser. Met het doel dat de inwoners van de Europese landen die The Pirate Bay door de blokkade niet normaal kunnen bezoeken, zonder problemen de grootste BitTorrent site toch konden bereiken.

De PirateBrowser was gebaseerd op de portable Firefox en maakte via de Tor client (Vidalia) en een paar vooraf geconfigureerde proxy-instellingen verbinding met het internet.
Inwoners van landen als Iran, Noord-Korea, Het Verenigd Koninkrijk, Nederland, BelgiŽ, Finland, Denemarken, ItaliŽ en Ierland kunnen hiermee zonder ingewikkelde configuraties, probleemloos de sites van de The Pirate Bay bezoeken.De PirateBrowser werkte als iedere andere webbrowser en beschikt over diverse vooraf ingestelde bladwijzers van geblokkeerde websites als EZTV, KickassTorrents, Bitsnoop en H33T. Verde een paar alternatieve .onion adressen voor de TPB en EZTV als een back-up voor deze sites.

Nu is er de laatste jaren veel veranderd in de torrentwereld, heel veel sites zijn uit de lucht gehaald en zijn er weer nieuwe bijgekomen.

De PirateBrowser zou de eerste stap zijn en de browser zou verder ontwikkeld worden.
Zover is het eigenlijk nooit gekomen, versie o.6b en toen bleef het stil.Toen was daar in eens Team LiL, met een doorstart. De nieuwste versie is gebaseerd op de TOR browser 6.5 (Firefox 45.7.0) en heeft daarom een nieuwe naam gekregen, de Pirate Tor Browser.
Met een nieuwe jasje en een hele handige overzichtelijke startpagina met een heleboel links naar al dan niet geblokkeerde sites.De nieuwste Pirate Tor Browser kun je hier downloaden.De browser is portable en hoeft niet geÔnstalleerd te worden.
Downloaden, uitpakken en starten door op firefox.exe te klikken.


Geschreven door Marco Korthout @ 19 feb. 2017 21:11
Tags
The Pirate Bay Tor Browser PirateBrowser Pirate Tor Browser

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud