Op ontdekkingsreis in 3D met de nieuwe Google Earth for Web

Op ontdekkingsreis in 3D met de nieuwe Google Earth for Web
Google heeft de nieuwe Google Earth for Web gelanceerd, opnieuw ontworpen voor de nieuwe generatie van 3D mapping applicaties. Geen applicatie voor op je desktop, maar zoals de naam al aangeeft, volledig web-gebaseerd. Je kunt het alleen gebruiken vanaf je browser. En dan ook nog alleen via de Google Chrome browser.

De nieuwe Google Earth for Web beschikt (nog) niet over alle functies van de klassieke Google Earth, maar beschikt wel over een paar interessant nieuwigheidjes. Het lijkt een beetje op de huidige Google Maps, met een prachtige, gebruikersvriendelijke interface. Met deze nieuwe versie kun je gemakkelijker nieuwe plaatsen op de wereld ontdekken en deze visualiseren in 3D. Verder heb je toegang tot Street View beeldmateriaal (en door gebruikers bijgedragen foto's) en kun je links van specifieke Street Views delen.


• Vlieg door 3D-steden zoals Londen, Tokio en Rome.
• Duik in de wereld op straatniveau met de geďntegreerde Street View-weergave.
• Gebruik de Tourgids om interessante nieuwe plaatsen te ontdekken.
• Blader door lagen zoals 'Wikipedia' en 'Foto's' voor meer informatie over een plaats.
• Bezoek de Maps-galerij voor interessante kaarten, zoals realtime aardbevingsmeldingen, live vliegroutes van vliegtuigen, wandelroutes en meer.

De nieuwe features:
Ik doe een gok
Deze nieuwe feature open je door op het dobbelsteen-icoon te klikken en werkt ongeveer hetzelfde als deze functie in Google zoeken. Hiermee vlieg je willekeurig langs de interessantste plaatsen op aarde met via de kenniskaarten ook met extra informatie over die plaatsen. Door op die kenniskaarten te klikken, wordt er meer relevante data weergegeven, ook over interessante plekken daar in de buurt.

Oulu, de thuisbasis van Afterdawn in Finland


Voyager
Door op het stuur-icoontje te klikken open je de "Voyager" waarmee je content kunt verkennen die Google heeft verzameld over de interessante plaatsen en dingen op aarde: natuur, geschiedenis, cultuur, reizen, keuze van de redactie, etc.Nog niet alle functies van de 12-jarige klassieke Google Earth zijn nu al in deze nieuwe versie geďmplementeerd, maar ook die zullen in de loop der tijd zorgvuldig worden toegevoegd. Zo wordt KML nog maar gedeeltelijk ondersteund.Er is een reeds een Android-app beschikbaar met dezelfde interface en mogelijkheden als de web-versie. iOS gebruikers zullen nog even geduld moeten hebben.

De website van Google Earth for WebGeschreven door Marco Korthout @ 20 apr. 2017 13:47
Tags
Google Google Earth for Web

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud