Tools om je machine te beveiligen tegen Petya-ransomware

Tools om je machine te beveiligen tegen Petya-ransomware
Het lijkt erop dat de maker van de Petya-ransomware de privésleutel heeft vrijgegeven voor ontsleuteling van systemen die met de oorspronkelijke Petya-ransomware zijn besmet. Het zal een kwestie van tijd zal zijn voordat er net als voor de andere ransomware waarvan de privésleutel bekend is geworden, een tool zal worden vrijgegeven om de besmette bestanden te herstellen. Beter is het natuurlijk om het niet zover te laten komen. Er zijn al diverse tools beschikbaar om jouw machine te beschermen tegen de Petya-ransomware.

CyberGhost kwam met de CyberGhost Immunizer, een gratis tool die de Petya-ransomware voor de gek houdt. Wanneer je de CyberGhost Immunizer geďnstalleerd hebt, denkt Petya dat jouw PC al ten prooi is gevallen en gaat verder, op zoek naar andere slachtoffers. Jouw PC blijft zo dus onaangetast.
Download het zipbestand, pak deze uit en klik op het PetyaImmunizer.exe bestand. Met een paar seconden wordt een venster weergegeven dat jouw systeem is geďmmuniseerd.






Een andere tool is de gratis Cybereason RansomFree, die een andere methode gebruikt dan de hierboven genoemde tool.
Cybereason RansomFree doet dat door bepaalde low-level activiteiten te detecteren die bij de meeste rondzwervende ransomware voorkomt. Ook plaatst het bestanden in de verschillende lokaties op jouw PC en gebruikt die als aas. Wanneer bepaalde ransomware probeert om bestanden te versleutelen, zal RansomFree deze opvangen en de gebruikers waarschuwen.
Volgend de makers werkt het met meerdere ransomware varianten en ook met Petya/NotPetya.
Cybereason RansomFree kun je hier downloaden.






Geschreven door Marco Korthout @ 6 jul. 2017 21:34
Tags
ransomware NotPetya Petya CyberGhost

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud