SOS-functie op je smartphone instellen

SOS-functie op je smartphone instellen
Het duurt waarschijnlijk nog een tijdje voordat de AML-functie in Nederland beschikbaar is. Tot die tijd is het verstandig om de SOS-functie op jouw smartphone in te schakelen. Hiermee kun je eenvoudig en zonder dat jouw directe omgeving dat in de gaten heeft (bijv. in een in een noodsituatie waarin je belaagd wordt), om noodhulp vragen bij familieleden, vrienden of de hulpdiensten.

Eenmaal ingeschakeld kun je op een Samsung-toestel (Galaxy S4 of nieuwer) door 3 keer snel de aan/uit-toets in te drukken een SOS-bericht versturen naar je vooraf ingestelde contact(en) met je locatiegegevens (gps of wifi) en kun je ook foto's en geluidsopnames meesturen (dat laatste niet bij KPN-klanten omdat die geen mms meer ondersteunt).
Deze optie is ook beschikbaar op iPhone's met iOS 11, alleen moet je daarop 5 keer snel de aan/uit-knop indrukken.

De SOS-functie inschakelen op je Samsung doe je zo:

Ga naar Instellingen > Geavanceerde FunctiesGa naar SOS-berichten verzendenSOS-functie inschakelen en contact(en) toevoegen


Op een iPhone stel je de SOS-functie in door
bij 'Instellingen' de optie 'SOS-noodmelding' in te schakelen en SOS-contactpersonen te kiezen.


Geschreven door Marco Korthout @ 27 jan. 2018 10:13
Tags
SOS Smartphone Galaxy iPhone

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud