Sandboxie is nu een gratis tool zonder beperkingen

Sandboxie is nu een gratis tool zonder beperkingen
De huidige eigenaar van Sandboxie, Sophos heeft bekend gemaakt dat de software vanaf nu echte freeware is geworden. Sandboxie is een programma dat andere software uitvoert in een sandbox, een afgesloten omgeving op een computer. Het kan gebruikt worden om programma's te testen in een veilige omgeving of om onveilige websites te bezoeken.

Sandboxie was nagware en crippleware. Bepaalde functies, zoals gelijktijdig gebruik van meerdere sandboxen, waren geblokkeerd in de ongeregistreerde versie van Sandboxie. Na een periode van 30 dagen kregen gebruikers van de ongeregisteerde versie pop-ups te zien tijdens het laden van het programma die de gebruiker aanbevolen de betaalde versie te kopen. Vanaf nu zijn dus alle features voor iedereen beschikbaar.
Sophos is verheugd aan te kondigen om Sandboxie tot een gratis tool maken, met plannen om het over te zetten naar een open source-tool.
We zijn erg enthousiast over deze nieuwe evolutie van Sandboxie, maar dat betekent niet dat dit een gemakkelijke beslissing was om te nemen. Sandboxie is nooit een belangrijk onderdeel van het bedrijf van Sophos geweest en we zijn al een tijdje op zoek naar opties voor de toekomst.

Eerlijk gezegd zou de eenvoudigste en goedkoopste manier voor Sophos zijn geweest om Sandboxie gewoon te beŽindigen. We houden echter te veel van de technologie om deze te laten vervagen. Wat nog belangrijker is, we houden teveel van de Sandboxie-gemeenschap om dat te doen. Het Sandboxie-gebruikersbestand vertegenwoordigt enkele van de meest gepassioneerde, vooruitstrevende en deskundige leden van de beveiligingsgemeenschap en we wilden u niet teleurstellen.

Na zorgvuldige overweging hebben we besloten dat de beste manier om Sandboxie in stand te houden was om het terug te geven aan zijn gebruikers - over te gaan naar een open source-tool. We zullen meer informatie vrijgeven over het open source-project terwijl we aan de details blijven werken.

Totdat de open source-overgang is voltooid, hebben we besloten om alle beperkte functies van Sandboxie volledig gratis te maken.

Zoals gezegd, kun je met deze tool gemakkelijk een programma testen zonder dat jouw systeem kan worden aangepast. Sandboxie gaat tussen een draaiend programma en het echte systeem zitten. Software die je via Sandboxie installeert/opstart, kan wel gegevens lezen van je pc, maar het schrijven gebeurt in een beschermde omgeving: de zandbak. Er wordt niets weggeschreven naar je echte systeem.

Dit geeft je dus een extra beveiliging voor b.v. je webbrowser.
Alle veranderingen kunnen zo, na het afsluiten van je favoriete browser, worden teniet gedaan door de zandbak te wissen. Spyware, virussen en andere ongewenste activiteiten krijgen geen kans om je PC te besmetten.
Je kunt mappen aanmerken voor herstel van gegevens. Bij het leegmaken van de zandbak krijg je dan een waarschuwing, zodat je bijvoorbeeld downloads kunt verplaatsen naar de gewenste map buiten de zandbak.Een echte must-have dus!

Het programma is meertalig, ook Nederlands.
Via het programma kun je een kleine Nederlandstalige handleiding bekijken
en voor gedetailleerde hulp en vragen kun je terecht op de site van Sandboxie
Sandboxie downloaden via Afterdawn

Geschreven door Marco Korthout @ 14 sep. 2019 20:44
Tags
Freeware Sandboxie Veilig testen

© 2023 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud