Downloaden van Usenet via je browser met UsenetStorm

Downloaden van Usenet via je browser met UsenetStorm
BitTorrents zijn razend populair bij veel mensen, niet al te ingewikkeld en helemaal gratis. BitTorrents bestaan nog niet eens zo erg lang. En door acties zoals die van BREIN, worden ze alleen maar populairder. Zullen ze dat zelf niet beseffen of hebben ze dat in hun fanatisme gewoon even over het hoofd gezien. Maar goed, de torrents zijn natuurlijk maar één van de vele mogelijkheden om je films te downloaden.

Lang voordat de BitTorrents nog uitgevonden moesten worden, hadden we al het Usenet. Bij de hedendaagse internetgebruiker niet of weinig bekend. Mensen die al wat langer op het www ronddwalen kennen het usenet zeker wel, en de meesten maken er ook nog steeds gebruik van. Ook ik maak al, zolang ik mij kan herinneren, gebruik van de nieuwsgroepen. Vroeger niet alleen om binaries te downloaden, maar ook voor de wereldwijde discussies moest je op het usenet zijn. Tegenwoordig is die plaats een beetje ingenomen door de vele forums.Vroeger praatte je als die-hard usenetgebruiker eigenlijk ook niet over het usenet, was van ons, en al die nieuwe gasten moesten maar lekker ergens anders kijken. Toen was alles nog te overzien en des te meer mensen er gebruik van zouden gaan maken, des te meer troep er zou verschijnen. Tegenwoordig is de structuur nog steeds dezelfde, maar moet je wel uitkijken wanneer je muziek, films of software download van het usenet.

Nu nog wordt er weinig aandacht aan de nieuwsgroepen besteed, en hoor je BREIN er ook niet over, ook niet na het laten verdwijnen van FTD, destijds. Valt ook niet zo bar veel te doen.
Zo is er aan de vervangers van FTD als Spotnet ook niet veel eer meer te behalen door de 'digitale wetshandhavers".

Om van het usenet te kunnen downloaden moet je er in ieder geval een heel klein beetje wat vanaf weten en moet je de beschikking hebben over een goede usenetserver. Er bestaan gratis usenetservers, echter zijn die of moeilijk bereikbaar of onderdanig aan diverse beperkingen. Dat zijn allemaal redenen dat de meeste mensen het bij de torrents houden.

Tenminste, tot nu toe!
Met de nieuwe gratis Web Usenetprovider UsenetStorm kan daar wel eens verandering in komen, en al helemaal wanneer er meer soortgelijke diensten bij gaan komen.

UsenetStorm biedt GRATIS onbeperkte toegang tot het Usenet, direct via je webbrowser. Geen ingewikkelde configuratie van een newsreader meer. Voer het adres in van het nzb-bestand en wij maken de download voor je beschikbaar. Downloaden van het Usenet, maar dan makkelijk.


Hoe werkt UsenetStorm?
 • Zoek het NZB-bestand van het bestand dat je graag wilt downloaden, bijv. via http://www.nzbindex.nl/.
 • Plak het adres van het NZB-bestand in het daarvoor bestemde veld of upload het vanaf je harde schijf
  en UsenetStorm haalt de bestanden binnen en verpakt die in een zip-bestand.
 • Is dat proces klaar wordt je naar de downloadpagina gezonden, waar je het kunt downloaden.  UsenetStorm heeft diverse upgrade opties beschikbaar.

  Tijdens een testje voor dit artikel met een NZB-bestandje van een klein bestandje, duurde het toch best wel lang. Logisch misschien, de service is nieuw en iedereen wil het eens proberen. Moet echter geen gewoonte worden, anders is het niet een heel lang leven beschoren.  UsenetStorm

  Geschreven door Marco Korthout @ 9 jun. 2012 23:11
 • Tags
  UsenetStorm Usenet

  © 2024 AfterDawn Oy

  Hosted by
  Powered by UpCloud