Do Not Track niet standaard ingeschakeld in IE10

Do Not Track niet standaard ingeschakeld in IE10
Microsoft dacht er goed aan te doen toen zij verkondigde dat de Do Not Track standaard ingeschakeld zou worden in Internet Explorer 10. "Het wordt tijd om het vertrouwen op het web weer op te bouwen." zeiden ze. Adverteerders vonden dat echter helemaal niet zo'n geweldige zet, en de mensen achter DNT spec ook niet zo blijkt.

De groep, w.o. ook Mozilla, kwamen met een verandering op de proppen in de nieuwste concept met specificaties, waardoor Microsoft op z'n voornemen zal moeten terugkomen. Om nu aan de specificaties van DNT te voldoen, mag een browser deze specifieke instelling niet zonder expliciete inbreng van de gebruiker inschakelen.
Microsoft kan nu alleen nog via de wizard bij de eerste opstart aan de gebruiker vragen om DNT in te schakelen, of de optie standaard uit te laten. Natuurlijk kan Microsoft in IE10 de DNT optie wel standaard inschakelen, maar kunnen ze dan geen compliance meer claimen.

Internet Explorer biedt momenteel trouwens ook al traceerbeveiliging-lijsten.

Geschreven door Marco Korthout @ 9 jun. 2012 16:56
Tags
Microsoft DNT IE 10

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud