Downgraden van Win 8 Pro naar Win 7/Vista toegestaan

Downgraden van Win 8 Pro naar Win 7/Vista toegestaan
Microsoft staat gebruikers van Windows 8 Pro toe om hun PC te downgraden naar Windows 7 of Vista.

De downgrade-rechten waardoor klanten een nieuwere versie van Windows kunnen vervangen door een oudere versie zonder te hoeven betalen voor twee edities, zijn alleen van toepassing voor Windows 8 Pro. Net zoals men bij Windows 7 alleen met Windows 7 Professional kunt downgraden.
"In plaats van de Windows 8 Pro software, mag u gebruikmaken van een van de vorige versies: Windows 7 Professional of Windows Vista Business" staat er in de software gebruiksovereenkomst van Windows 8 Pro, die door computer makers (OEM's) op nieuwe PC's ge´nstalleerd worden.

Windows XP Professional wordt logischerwijs niet genoemd, deze versie van Windows wordt vanaf april 2014 niet meer door Microsoft ondersteund.

De downgrade-rechten zijn alleen van toepassing op OEM kopieŰn van Windows, de versies die vooraf op de computer ge´nstalleerd zijn door de fabrikanten manufacturers. In de retail versie van Windows 8 Pro ontbreekt de sectie downgrades.

En zoals gewoonlijk is het aan de gebruiker zelf om aan een installatie-media te komen voor een ouder besturingssysteem.
"Noch de fabrikant, de installeerder, noch Microsoft, is verplicht u te eerdere versies te verschaffen" aldus de gebruikersovereenkomst.

Geschreven door Marco Korthout @ 3 sep. 2012 12:19
Tags
Microsoft Windows 8 Downgrade

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud