Microsoft komt vrijdag met IE-update

Microsoft komt vrijdag met IE-update
Microsoft heeft woensdag een snelle fix vrijgegeven voor een kritiek beveiligingslek in de Internet Explorer browser, maar komt vrijdag met een permanente oplossing.

Normaliter geeft Microsoft patches vrij op de tweede dinsdag van de maand, dit beveiligingslek is echter in potentie een te groot risico om daar op te wachten. Hackers kunnen op afstand de controle van een pc overnemen.




Onderzoekers van het beveiligingsbedrijf AlienVault hebben verschillende Internet Explorer exploits ontdekt die gebruikt kunnen worden om computers te besmetten met het PlugX remote access Trojan (RAT) programma. Deze nieuwe RAT versie is ontwikkeld door een Chinese hacker WHG, die banden heeft met de Chinese hackersgroep Network Crack Program Hacker (NCPH).

Het bedrijf heeft al diverse sites ontdekt die de schadelijke software bevatten. Als gebruikers besmette sites bezoeken met de IE browser dan worden er twee Trojans op de pc geïnstalleerd.

De Duitse overheid raadt internetters aan voorlopig geen gebruik te maken van Microsoft's Internet Explorer webbrowser en door berichtgevingen in Nederland, o.a. via nieuwsuitzendingen van de NOS, zullen veel gebruikers in Nederland nu ook overstappen op een andere browser.

Google Chrome is een goede keuze. In gebruikersgemak onovertroffen en toch nog steeds een van de veiligste browsers. Zo draaien alle tabbladen in Chrome in een eigen sandbox, een afgeschermde omgeving.
Normaal gesproken won Chrome de jaarlijkse Pwn2Own wedstrijd ieder jaar met glans. Dit jaar was dat iets anders, echter komt Google altijd direct met een oplossing en is dus een prima keuze.
Maar er zijn nog veel meer browsers.

Bron

Geschreven door Marco Korthout @ 20 sep. 2012 9:13
Tags
Microsoft Internet Explorer beveiligingslek

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud