Automatisch je favoriete tv-series downloaden

Automatisch je favoriete tv-series downloaden
Om je favoriete tv-serie te kunnen downloaden moet je er tegenwoordig snel bij zijn. Dankzij de vele notice-and-takedown-requests zijn ze zo weer verdwenen. Zo staan ze erop en zo krijg je de melding van ontbrekende artikelen op usenet. Gelukkig bestaan daar verschillende hulpmiddelen voor.

Veel spotters van series en sommige films proberen de gebruikte DMCA-scripts van auteursrechthebbenden op het verkeerde been te zetten door het nzb-bestand via een omweg aan te bieden, vaak via een versleutelde weblink naar een nzb-bestand. Ook worden de titels van de betreffende bestanden vaak hernoemd naar de meest cryptische namen.
Tussen een notice & takedown-verzoek en het daadwerkelijk van de newsserver verwijderen van de bewuste bestanden zit gelukkig nog wel wat tijd, afhankelijk van hoe snel jouw usenetprovider de verzoeken afhandelt.
Snel binnenhalen is het devies.

Er bestaan zoals gezegd hulpmiddelen voor. Zoals Sick Beard, waar we als eens over geschreven hebben.
Sick Beard houdt continu voor je in de gaten welke series er op usenet verschijnen. Komt de gewenste afleveringen op usenet te staan, geeft Sick Beard een seintje aan SABnzbd om de data binnen te slurpen.
CouchPotato doet hetzelfde voor speelfilms.

Er is een nieuwe optie bijgekomen, niet gratis, maar werkt wel.
De betaversie van Newsleecher heeft er een nieuwe module bijgekregen, Superleech. Hiermee speelt Newsleecher handig in op het bovenstaand probleem.

SuperLeech is een add-on service voor de SuperSearch zoekservice van Newsleecher.
Je kunt zoekopdrachten invoeren, waarnaar automatisch via de Supersearch op de specifiek ingestelde tijden wordt gezocht en wanneer die op het usenet verschijnen ook volledig automatisch voor je worden gedownload.
Het is nog een nieuwe feature en er moet nog veel aan gesleuteld worden, maar het werkt nu al prima.

Met de Match All modus downloadt SuperLeech alles wat overeenkomt met je zoektermen.
Met de Match Once modus downloadt SuperLeech alleen het eerste artikel of groep artikelen die op het usenet gepost worden, daarna gaat het in de passieve stand.
De Match Episodes modus is interessant voor het automatisch downloaden van tv-series. Verschijnen er (bepaalde) afleveringen van een bepaalde serie, worden die direct binnengehaald.Helaas is Newsleecher niet gratis, om gebruik te kunnen maken van Supersearch en Superleech moet je maandelijks $3.99 betalen.


Geschreven door Marco Korthout @ 2 mrt. 2014 0:38
Tags
Usenet Superleech newsleecher

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud