Met Nieuws2 het laatste nieuws op één overzichtelijke plek

Met Nieuws2 het laatste nieuws op één overzichtelijke plek
Een dikke maand geleden vroeg de baas van Afterdawn of er in Nederland belangstelling zou zijn voor een nieuws-aggregator. Een site waarop overzichtelijk het laatste nieuws van de verschillende bronnen wordt weergegeven. Ze waren namelijk voor Scandinavië een dergelijk website aan het ontwikkelen. Tja, er bestaan al diverse sites die dat doen, via RSS-feeds het laatste nieuws binnentrekken. Als het snel, overzichtelijk en zonder al teveel poespas is misschien wel zei ik.

Een eerste testversie stond al snel op een testserver en na het toevoegen van diverse bronnen, was mijn eerste indruk eigenlijk best positief. Dus gingen we er maar voor, een beschikbare domeinnaam gevonden (Nieuws2) en de allereerste echte beta-versie online geplaatst. Ikzelf gebruik de site veel en vaak, ook mobiel, om snel de laatste nieuwtjes te weten te komen.




Afterdawn gebruikte de Nederlandse versie natuurlijk ook een beetje als testlab. De Finse versie is dan ook alweer een stukje verder. Daar kun je feedback insturen voor nieuwe nieuwsbronnen, enz. en is er een pagina waarop je een eigen nieuws-widget kunt genereren voor je eigen website. Komt uiteindelijk ook naar Nieuws2.
Verder wordt er zelfs al aan een mobiele app voor iOS gewerkt, die voor Android komt iets later. Nu is de site trouwens al perfect geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Snelkoppeling naar Nieuws2 en het werkt als een app.



Dit is een echt tussendoor projectje, met man en macht wordt er in Finland gewerkt aan een compleet nieuwe website, met een moderne interface. De huidige Afterdawn is allang niet meer van deze tijd. Als eerste wordt er binnenkort gewisseld van forumsoftware, het huidige forum heeft Afterdawn ooit eens zelf geschreven. Daarna is de rest van de website aan de beurt. De software-sectie wordt uitgebreid met een mobiele apps-sectie.
Afterdawn bestiert diverse websites in de VS, Nederland en in Scandinavië. In Nederland draait de website hoofdzakelijk op software en af en toe schrijf ik een artikeltje. De andere websites van Afterdawn zijn veel groter, in Finland bijvoorbeeld zijn ze wat Tweakers voor ons in Nederland is. Maar ook websites als Tom's Hardware Finland en Puhelinvertailu (mobiele apparaten) komen van Afterdawn Oy, die overigens beide al een modern jasje aan hebben.
Al met al een grote operatie.

Tom's Hardware Finland





Puhelinvertailu



Maar goed, terug naar Nieuws2, snel en overzichtelijk al het nieuws op één plek. Je hoeft je niet aan te melden of te registreren en het nieuws wordt automatisch bijgewerkt.
Categorieën die je niet interessant vindt kun je middels het kruisje aan de rechterkant verbergen, je kunt nieuwsberichten bewaren om later te lezen en je kunt eerder gelezen berichten nogmaals bekijken (via tabbladen). Wanneer je met de muis op een bericht staat, wordt er een voorbeeld met kleine afbeelding weergegeven.



Op de todo-lijst:
- pagina om zelf bronnen toe te voegen
- pagina om widget te genereren voor je eigen website
- naast de categorieën ook bronnen verbergen


Feedback wordt zeer op prijs gesteld, opmerkingen, suggesties, nieuwsbronnen,
schroom niet en laat het ons weten.

Geschreven door Marco Korthout @ 7 apr. 2014 13:47
Tags
Nieuws2.nl Nieuws

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud