Eindelijk een stabiele 64-bit versie van Chrome

Eindelijk een stabiele 64-bit versie van Chrome
We hebben eigenlijk vrij lang moeten wachten op een 64-bit versie van de Google Chrome browser. Vorige maand kwam de eerste betaversie van de 64-bit versie pas beschikbaar en dan nu eindelijk ook de allereerste stabiele 64-bit-versie.

Gebruik je een 64-bit versie van Windows en je installeert Chrome, krijg je niet automatisch de 64-bit versie binnen; je moet deze wel handmatig selecteren. Tenminste, als je de Engelstalige versie gebruikt, op de Nederlandse Chrome downloadpagina wordt die keuze nog niet gegeven.
De rechtstreekse (Engelstalige) downloadpagina vind je hier, daar kun je de 64-bit versie downloaden (met gewoon de Nederlandse versie aan boord).




De 64-bit Chrome biedt voordelen op gebied van snelheid, stabiliteit en veiligheid. De 64-bit versie van decodeert HD-video's 15 procent sneller doordat het gebruikmaakt van optimalisaties van processors en compilers en modernere instructiesets. De browser is stabieler dan de 32-bit versie en zou de helft minder crashen.
Wanneer je overstapt naar de snellere 64-bit versie moet je ook weten dat de traditionele plug-ins niet werken met de 64-bit versie. Dat laatste komt door het ontbreken van de 32-bit NPAPI plug-in ondersteuning.

Ik gebruik de 64-bit versie nu een maandje en ben zelf nog geen problemen tegengekomen met plug-ins.

Bron
64-bit Chrome downloaden


Geschreven door Marco Korthout @ 28 aug. 2014 16:36
Tags
Google Chrome Browser 64-bit

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud