De nieuwste Firefox Quantum is 2x sneller en gebruikt 30% minder geheugen

De nieuwste Firefox Quantum is 2x sneller en gebruikt 30% minder geheugen
De nieuwste Firefox v57.0 is uit en heeft de naam Firefox Quantum gekregen De Gecko-engine is vervangen door de nieuwe Quantum-engine. En volgens Mozilla is die 2x sneller en gebruikt die 30% minder geheugen dan Chrome.

Verder een nieuw jasje en zijn er honderden bugs opgelost. De nieuwe Firefox Quantum is sneller doordat deze beter gebruik kan maken van meerdere cpu-kernen. Eerdere versies van Firefox gebruikten veelal slechts één core. Verder zou ook de nieuwe Quantum CSS-engine een bijdrage leveren aan de snelheidsverbeteringen.


Mozilla baseert de cijfers op metingen uitgevoerd met de Speedometer 2.0-benchmark.
Zie de video


Downloaden bij Afterdawn
Firefox Quantum 32-bit (Nederlands)
Firefox Quantum 64-bit (Nederlands)
Firefox Quantum Mac (Nederlands)

Geschreven door Marco Korthout @ 13 nov. 2017 15:07
Tags
mozilla browsers Firefox Quantum

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud